Betændelse i tatovering

Der er desværre altid en risiko forbundet med at få en tatovering, omend den oftest set er ret lille.

Derfor er det vigtigt at tænke over helingsprocessen og følge alle anvisningerne fra tatovøren for at undgå infektioner og bivirkninger og sikre en god helingproces.

Betændelse i tatovering: Hvad er symptomerne?

Har du fået betændelse i din tatovering eller er du i tvivl om det? Og hvad gør man, når uheldet er ude? Hvad er symptomerne, og hvad bør du holde øje med? Læs med og find ud af, hvordan du undgår betændelse, eller hvad du skal gøre i tilfælde af, at du har fået betændelse i din tatovering.

Der er en række symptomer, som generelt er associeret med betændelse i tatovering, nogle af disse er dog ikke et entydigt svar på, at du har fået betændelse i din tatovering.

Symptomer på, at du måske har fået betændelse i din tatovering inkluderer

 • Rødme og hævelse af tatoveringsområdet
 • Området føles varmt
 • Smerte eller ømhed
 • Tatoveringen væsker eller har pus
 • Kløe eller brændende fornemmelse
 • Andre symptomer kan være feber, kulderystelser, hovedpine, muskelsmerter og nedsat appetit

Hvis du mistænker, at du har fået en betændelse i din tatovering, bør du kontakte din tatovør eller en læge for rådgivning og behandling. Behandling kan omfatte antiseptiske salver, antibiotika eller andre medicinske behandlinger afhængigt, hvor slem ​​infektionen er.

Det er vigtigt at undgå at gnide eller beskadige tatoveringsområdet og at holde det rent og tørt for at undgå yderligere infektion. Du kan både risikere at få betændelse ved at røre din tatovering eller gøre infektionen værre. Det er også noget vi generelt fraråder, at man gør, når man har fået en ny tatovering; du bør kun røre din tatovering, når du skal påføre creme – med rene fingre – til din tatovering er helet færdige.

Hvis du oplever symptomer på betændelse, skal du søge lægehjælp så hurtigt som muligt for at sikre en hurtig og effektiv behandling.

Betændelse i min tatovering: Hvad gør jeg?

Står du i den situation, hvor du har en eller flere af ovenstående symptomer og er bange for, at det kan være, at du har fået betændelse i din tatovering – hvad gør du så nu?

Hvis du har fået betændelse i din tatovering, bør du følge følgende trin:

 1. Kontakt din tatovør eller en læge for rådgivning.
 2. Rens tatoveringsområdet med et antiseptisk middel eller vand og sæbe – dup det, til det er tør med et rent håndklæde eller køkkenrulle.
 3. Hold tatoveringsområdet tørt og undgå at gnide det.
 4. Tag ikke selv antibiotika, medmindre det er ordineret af en læge. Det er dog plausibelt, at du får brug for antibiotika, hvis du har fået betændelse i din tatovering. Derudover kan du selv anvende Ibuprofen efter behov, da det har anti inflammatoriske egenskaber.
 5. Undgå at dække tatoveringsområdet med en bandage, medmindre din tatovør eller læge har anbefalet det.

Når du har fulgt ovenstående råd, er det fortsat en god idé, hvis du holder øje med tatoveringsområdet og følger op med din tatovør eller læge, hvis symptomerne forværres eller ikke forbedres inden for en rimelig tid.

Derudover er det vigtigt at følge alle anbefalingerne fra din tatovør eller læge for at sikre en hurtig og effektiv behandling af betændelsen og for at undgå yderligere komplikationer.

Ønsker du inspiration til din tatovering så vores blogindlæg omkring tattoo inspiration.

Ny tatovering: Er du bange for, at der går betændelse i den?

Hvad end du skal have en ny tatovering eller din første, så bør du som udgangspunkt ikke være bange for, at der går betændelse i den. Det sker, men det er ofte noget, du kun skal være bange for, hvis du får din tatovering lavet et sted, der ikke går op i hygiejne, og hvis du selv ikke har ressourcerne til at passe på din tatovering, efter du har fået den lavet.

Hos Betty Zoo går vi meget op i hygiejne og bruger altid nye nåle, blæk og spritter af efter hver tatovering. Vi tager chancen for infektioner og betændelse i tatoveringer meget alvorligt og gør alt, hvad vi kan for at undgå det.

Vi arbejder i et 100% steril miljø, hvor vi anvender engangsmaterialer, der er af højeste kvalitet. Vi bruger primært produkter fra Inkflow og Kwadron, da de er kendt for deres høje standarder. Alt vores blæk er i fuld overensstemmelse med den nye lovgivning (REACH), og vi anvender kun blæk fra anerkendte mærker, såsom I Am Ink og World Famous Ink.

Vores blæk er af den bedste kvalitet og er testet for at sikre, at det ikke indeholder skadelige kemikalier, der kan føre til betændelse eller andre bivirkninger. Vi er altid opmærksomme på at følge de nyeste retningslinjer og ‘best practices’ inden for tatoveringsbranchen for at sikre din sikkerhed og tilfredshed.

I sidste ende er det vores mål at give dig en sikker og hygiejnisk tatoverings oplevelse, så du kan nyde din nye kropskunst uden komplikationer! Så hvis du ønsker at få en tatovering, kan du trygt besøge vores tattooshop, hvor vi vil gøre alt for at sikre, at du får en god oplevelse.

Har du spørgsmål til os om din nye eller kommende tatovering, så kontakt os i dag!