Før du skal tatoveres

Hvad må du, og hvad må du ikke før du skal tatoveres? Man kan være fyldt med en nervepirrende og spændt følelse, inden man skal tatoveres. Hvordan forbereder man sig? Er der noget man kan gøre for at gøre tatovørens job nemmere? Hvad kan man selv gøre og vigtigere endnu, hvad må man ikke gøre inden man skal tatoveres? Nogle af disse overvejelser og spørgsmål, vil vi forsøge at komme med svar på i denne artikel.

The Do’s: Det må du gerne før du skal tatoveres

Der er nogle forholdsregler og ting, der er værd at gøre før, du skal tatoveres, så du får den mest gnidningsfrie oplevelse og det bedste resultat. Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre!

1. Drikke rigeligt vand:

Det er vigtigt, at du drikker rigeligt vand før, under og efter, du skal tatoveres. Det giver huden mere smidighed, når du er hydreret, hvilket har en positiv indvirkning på din tatovering. Derudover kan det også hjælpe mod ubehag under tatoveringprocessen, hvis du husker at drikke nok vand under og inden. Drikker du ikke nok vand, kan du risikerer at blive svimmel og skidt tilpas, så husk at drikke vand og tøv ikke med at sige til din tatovør, hvis du har brug for en vandpause. Fortsæt det gode arbejde; og husk at drikke rigeligt vand efter du er blevet tatoveret, det kan nemlig fremskynde helingsprocessen.

2. Har  du allergi over for farver? Sig det til din tatovør:

Har du farveallergi – kan vi ikke understrege nok – at du skal underrette din tatovør om dette. Har du allergi for visse farver, er det meget vigtigt, at din tatovør ved dette, så de ikke bruger farven til din tatovering. Har du farveallergi og får stukket den farve, du er allergisk overfor, i huden, kan det have alvorlige konsekvenser.

3. Få en god nattesøvn:

Det er vigtigt, at du er frisk og veludhvilet, inden du skal tatoveres. Det er et stort indgreb for kroppen af blive tatoveret – særligt hvis det er en større tatovering, du skal have lavet. At være veludhvilet, giver dig de bedste forudsætninger for at kunne mærke efter, hvordan du har det undervejs, hvilket kan være vigtigt. Har du ikke sovet så godt, så sig det til din tatovør, så kan de hjælpe dig undervejs.

4. Barber dig:

Dette er ikke en forudsætning. Din tatovør skal nok barberer dig, der hvor du skal tusses, inden I går i gang. Men hvis du selv vil stå for det – du kender din hud bedst – så kan det være en god idé selv at gribe skraberen. Har du sart hud med hang til udslæt og dets lignende, når du barberer dig, så kan det være en god idé, at du barberer dig på det tiltænkte sted to til tre gange i ugen op til, du skal tusses – husk dog at stoppe nogle dage forinden din aftale, så udslættet kan nå at forsvinde inden.

5. Tag et bad:

Dette er måske en selvfølge, men vi vælger alligevel at underrette om, at det er en god idé med et bad, inden du skal en tur til tatovøren – både for din tatovørs skyld, men også for din huds skyld.

6. Brug fugtighedscreme:

Det kan være en god idé at få din hud i den bedste tilstand som muligt, inden du skal tatoveres. Derfor kan det være en god idé, at du bruger fugtighedscreme i ugerne eller dagene op til din tatoverings aftale. Dette kan være særligt vigtigt om vinteren, da vores hud har en tendens til at være tørrere under de kolde årstider.

7. Spis et godt måltid inden du skal tatoveres:

Det er en meget dum idé at møde op til en lang session under nålen uden at have mad i maven. Det er som sagt lidt af et indgreb for kroppen at blive tatoveret, så din krop har brug for alt den energi, den kan få. Med et godt måltid mad i maven, kan du modvirke, at du bliver svimmel og går sukkerkold undervejs. Tag en snack med til din aftale. Skal du tatoveres i lang tid, kan det være en rigtig god idé at have en banan eller lignende med, så du hurtigt kan få fyldt depoterne op undervejs.

8. Tag behageligt tøj på:

Det er vigtigt, at du er så tilpas som muligt, når du skal tatoveres. Derfor er det også en god idé at tage noget tøj på, som sidder behageligt på kroppen. Løse bukser og en behagelig t-shirt eller undertrøje kan gøre underværker. Skal du tatoveres på benene eller maven, så kan du enten iføre dig nogle shorts eller en trøje, du kan have hivet op eller ned i, og som du ikke har noget imod får nogle blækpletter.

Book tid til din næste tatovering hos Betty Zoo

The Don'ts: Det må du ikke før du skal tatoveres

Det er normalt at være lidt nervøs eller spændt, før man skal tatoveres og særligt, hvis det er ens første tatovering. Så herunder finder du en liste med ting, du ikke skal gøre, inden du skal tatoveres, selvom det kan virke som en god idé!

1. Drik ikke alkohol og tag heller ikke stoffer inden tatovering:

Du må ikke drikke alkohol eller tage stoffer inden du skal tatoveres. Selvom det kan dulme de nerver, du må have eller måske tænker du, at det tager noget af smerten forbundet med en tatovering. Men det er en meget dum idé. Alkohol fortynder blodet, hvilket både kan være farligt, når du skal tatoveres, men det kan også give et meget dårligere resultat, da blækken ikke sætter sig ligeså godt fast, når det ryger ud med blodet. Det er også de færreste tatovører, der gider at tatovere personer, der er påvirket – af flere årsager – så mød frem ædru for din egen og din tatovørs skyld.

2. Mød ikke op med sår eller hudirritation der, hvor du skal tatoveres:

Hvis du har sår, skrammer, blå mærker eller helt ny brun/solskoldet hud, bør du sige dette til din tatovør, så I kan få arrangeret en anden dato. Din hud skal helst være i sin bedste stand, så den bedst muligt kan tage imod blækken, og dermed også kan hele på bedst mulige vis.

3. Undgå at træne alt for hårdt, før du skal tatoveres

Det er fint at dyrke motion, inden du skal tatoveres, men vi fraråder, at du dyrker en solid omgang, hvor din krop bliver drænet for energi og du ender med ømme muskler. Det er nemlig vigtigt at give din krop mulighed for at bruge alle sine ressourcer på at håndtere tatovering- og helignssprocessen. Det er bedst at undgå hård fysisk træning før tatoveringen, da det kan få kroppen til at bruge energi på at restituere musklerne i stedet for at fokusere på at hele tatoveringen.

Så længe du bruger din sunde fornuft og mærker efter, hvordan du selv og din krop har det, så skal det nok gå rigtig godt og blive et godt resultat. Mange bliver overrasket over, at det slet ikke gør lige så ondt, som de regnede med og ender med at elske selve processen og ikke blot den smukke kunst den efterlader sig.

Book tid til din næste tatovering hos Betty Zoo

Ønsker du inspiration til din tatovering, så læs vores blogindlæg omkring tattoo inspiration.