Guide: Tatovering og solen

Når vi har sol og glade dage, er det oplagt at vise sine tatoveringer frem, men desværre er vores hud og blækken i den ikke så glade for solens stråler.

Det kan desværre få dine tatoveringerne til at falme i farve og i de skarpe rene linjer. Det er ikke noget, der sker natten over, men du bør stadig passe på dine tatoveringer mod direkte sollys, så de kan holde sig pæne så længe som muligt.

Hvornår må man tage sol efter man har fået en tatovering?

Du skal i alle tilfælde – ligemeget hvad du har fået lavet – altid vente minimum 3 uger efter du er blevet tatoveret, før du tager sol. Vi anbefaler, at man venter længere, og at tatoveringen smøres ind SPF 30 solcreme og dækkes til.

Vi fraråder dog, at du bruger solcreme, hvis du lige har fået en ny tatovering, og den ikke er færdighelet. Søger du råd til korrekt pleje under helingsprocessen, kan du læse vores bedste råd.

Overvejer du at gå i solarium, bør du vide, at det er med til at ælde huden, hvilket har en særlig negativ effekt på tatoveringer. Derfor bør du altid dække dine tatoveringer, når du tager sol men specielt, når de er nye.

Hvor længe din tatovering ikke må få sol, er som udgangspunkt til den er helet færdigt. Det tager normalt 2-3 uger, men du bør alligevel helst dække den til eller bruge solcreme til den har sat sig i huden.

Undgå infektion og solskader på en ny tatovering

Når du får en ny tatovering, er det vigtigt at tage de rigtige forholdsregler for at undgå solskader om sommeren.

Her er nogle tips til at beskytte din nye tatovering mod sol og infektion:

1. Hold området rent og fugtet. Dagen efter du har fået din tatovering, er det i bund og grund et åbent sår. Vask den derfor med mild sæbe og lunkent vand og derefter anvende en passende lotion eller creme. Husk at dup tatoveringen blidt med et håndklæde, inden at du smører den med creme. Dette hjælper med at holde huden hydreret og ren.

2. Undgå at blive udsat for sollys. Sollys kan forårsage falmning og misfarvning af tatoveringer, så sørg for at holde din nye tatovering hud dækket med let tøj (undgå stramt tøj), når du er udenfor i længere tid eller går ud i direkte sollys. Hvis du skal være udenfor, skal du huske at bruge solcreme med et bredt spektrum SPF 30 for at beskytte huden optimalt.

3. Undgå saltvand i mindst to uger efter indgrebet. Disse områder kan indeholde bakterier, hvor du kan risikere, at fører til betændelse, hvis de kommer ind i såret som f.eks. din nye tatovering.

4. Undgå at tatoveringen lufttørre i direkte sol, da tatoveringen kan danne sår og kløe, hvis den ikke holdes fugtig under helingsprocessen. Derfor kan det være en god idé at beholde filmen på, når du behøver dig ud i solen, så den kan holde på fugten. Når du beholder filmen på, kan det også være nødvendig, at du regelmæssigt vasker gammelt blod og creme væk fra dine tatoveringer, inden du påfører noget nyt.

Brug solcreme og hold dig i skyggen med nye tatoveringer

Har du nye tatoveringer, der er færdighelet, kan du trygt finde en god solcreme med en SPF på omkring 30 og smøre et tyndt lag på den tatoverede hud. Det er dog bedst, at du fortsat sørger for at holde din tatovering i skygge så meget som muligt, til den er begyndt at sætte sig i huden. Med det mener vi, at den ikke ligger helt i de øverste lag hud, men at tatoveringen har fået “beskyttende lag hud”.

Skal du ud i solen, bør du smøre solcreme på, mens du stadig er indenfor og påføre igen ca. hver 2. time, du befinder dig i solen.

Book tid hos os i dag

Ønsker du inspiration til din tatovering, så læs vores blogindlæg omkring tattoo inspiration.