Hvor gammel skal man være for at få en tatovering

Det korte svar er, at man skal være 18 år gammel for at få en tatovering i Danmark. Det er ikke unormalt, at vi får besøg af personer under 18, der spørger os, om vi vil tatoverer dem. Det sker faktisk ret ofte.

Men hos Betty Zoo tatoverer vi kun +18 årige – vi overholder loven og er under den overbevisning, at hvis det betyder nok for dig at få en tatovering, så kan du godt vente, til du bliver 18.

Har du lyst til at vide mere, så henviser vi til tatoveringsloven.

Hvad hvis ens forældre giver samtykke?

Selvom du får samtykke af dine forældre, er svaret stadig nej. Det er fortsat ulovligt at blive tatoveret som 18 årig, selvom man har fået lov af sine forældre.


Det hænder, at forældre prøver at overtale vores tatovører om at give lov til at tatovere deres børn. Svaret er stadig det samme. Udover vores overbevisning om, at hvis det er så vigtigt for dig eller dit barn at blive tatoveret, så kan de godt vente til de 18, så kan det også have store konsekvenser for os som kunstnere, hvis vi tatoverer personer under 18.

Det er en stor beslutning at blive tatoveret

Det er en stor og livslang beslutning at få lavet en tatovering. Den er på din krop for evigt. Og indtil videre er det en stor, smertefuld og dyr proces at få fjernet en tatovering, man ikke er glad for, og det kan efterlade tydelige ar.

Man kan også samligne det at blive tatoveret med et medicinsk indgreb. Det er ved, at vi kunstnere forvolder skade på huden, at blækken kommer ind og sætter sig fast – permanent. En tatovering er et åbent sår. Derfor er der store krav til hygiejne og pleje.

Er du over 18?

Det er en fed oplevelse at få en tatovering, ligesåvel som det giver os som tatovører en masse at tatovere. Vi elsker at udfolde vores fantasi, og det betyder meget, at vores kunder betror os til at mærke dem for evigt. Derfor skal det også tages seriøst og skal være gjort under ordentlige forhold. Hvorfor vi ikke tatovere mindreårige.

Er du over eller bliver du snart 18? Så vil vi meget gerne tatovere dig – lav en aftale med os her.