Hvor gør det mest ondt at blive tatoveret?

Hvis du er blevet tatoveret, ved du, at det kommer med en vis smerte. Men måske du skal tusses et nyt sted på kroppen, eller du står måske overfor at skal have lavet din første tatovering og tænker: Hvor gør det mest ondt at blive tatoveret, eller hvor ondt gør det? Vi giver i dette skriv vores bud på, hvor det gør mest og mindst ondt at blive tatoveret.

Det er svært at beskrive smerten, men grundet kroppens unikke design, så er der nogle steder på kroppen, hvor man kan forvente mere smerte end andre. Ligegyldigt hvad kommer oplevelsen til at rangere fra mindre ubehageligt med let smerte, til at det gør meget ondt – så ondt, at man godt kan blive svimmel eller besvime.

Det er dog forskelligt fra person til person, hvor ondt, man synes, det gør, og det kan også variere fra dag til dag. Derudover har tatoveringens placering og stilart også betydning for, hvor ondt det kommer til at gøre.

hvor-gør-det-mest-ondt-at-blive-tatoveret

Hvor gør det mest ondt at blive tatoveret?

Smerte er kroppens måde at beskytte sig selv. Det er ligesom vores alarmsystem, der fortæller os, at noget er galt. Det er kroppens måde at sige fra på.

Og fra naturens side er det særligt smart, at vi er bygget til at kunne trække vores hænder og fødder til os, når vi oplever smerte, hvorfor disse steder også anses for at være nogle af de mest smertefulde steder på kroppen at blive tatoveret.

Det er særligt der, hvor huden er tynd og tættere på knoglerne, at det gør mest ondt at blive tatoveret. Derudover gør det meget ondt at blive tatoveret omkring mund, næse og øjne. Husk dog, at det er ulovligt at blive tatoveret på hænder, hals og i ansigtet, så det skal du heldigvis ikke tænke på!

De steder det generelt gør mest ondt at blive tatoveret er:

 • På hænderne og fingrene
 • Fødderne
 • I og omkring armhulen
 • Indersiden af håndleddet
 • Ribben og brystet
 • Knæhaserne

Hvor gør det mest ondt at blive tatoveret?

Smerte er kroppens måde at beskytte sig selv. Det er ligesom vores alarmsystem, der fortæller os, at noget er galt. Det er kroppens måde at sige fra på.

Og fra naturens side er det særligt smart, at vi er bygget til at kunne trække vores hænder og fødder til os, når vi oplever smerte, hvorfor disse steder også anses for at være nogle af de mest smertefulde steder på kroppen at blive tatoveret.

Det er særligt der, hvor huden er tynd og tættere på knoglerne, at det gør mest ondt at blive tatoveret. Derudover gør det meget ondt at blive tatoveret omkring mund, næse og øjne. Husk dog, at det er ulovligt at blive tatoveret på hænder, hals og i ansigtet, så det skal du heldigvis ikke tænke på!

De steder det generelt gør mest ondt at blive tatoveret er:

 • På hænderne og fingrene
 • Fødderne
 • I og omkring armhulen
 • Indersiden af håndleddet
 • Ribben og brystet
 • Knæhaserne

Hænderne

Tatoveringer på hænder og fødder er blevet populære, selvom det er ulovligt at blive tusset der. Det ser selvfølgelig rigtig fedt ud, og populariteten er nok hjulpet på vej af, at der er mange kendte, der bærer tatoveringer på hænderne med stil.

Men at få en tatovering på hænderne, er en smertefuld affære. Hænderne består nemlig både af tynd hud, der ligger tæt ovenpå knoglerne og så har vi utrolig mange nerveender i hænderne. Du skal tænke på, hvor god du er til at føle ting, du røre ved, og hvor mange detaljer man kan mærke. Så kan du selv forestille dig smerten, når det er en nål, der gennemborer din hud op mod 200 gange i sekundet.

Fødderne

Vi har ikke særlig mange muskler i fødderne, og huden er generelt meget tynd – uden særlig meget fedt – i hvert fald på oversiden af foden. Det vil sige, at der ikke er et stort lag hud, der beskytter dine nerver, sener og knogler mod nålen, hvorfor fødderne er en af de mest smertefulde steder at blive tatoveret.

I og omkring armhulen

Du kan prøve at nive eller få nogen til at nive dig i den tynde hud i og omkring armhulen og mærke, hvor ondt det gør. Huden i dette område er utrolig tynd, og dertil løber den nerve, der er ansvarlig for følelse og bevægelse af skulder og arm igennem her. Udover tynd hud og vigtige nervebaner, så har vi også lymfeknuder i armhulen.

Alt dette er med til at gøre armhulen et meget smertefuldt sted at blive tatoveret.

Indersiden af håndleddet ved håndleddet

Indersiden af håndleddet er et populært sted at blive tatoveret, der hurtigt kan blive fyldt op med tatoveringer, men du vil hurtigt finde ud af, at det også er en af de mest smertefulde steder at blive tatoveret.

Hvis du prøver at åbne og knytte din hånd, roterer håndleddet og holder øje med indersiden af dit håndled, så kan du se alle de nerver, sener og blodårer, der løber her. De er alle meget udsat og ikke særlig godt beskyttet af hud eller fedt, hvilket er med til at gøre dette sted, et meget smertefuldt sted at blive tatoveret.

Ribbenene og brystet

Brystet og ribbenene er et populært sted at blive tatoveret og med god grund. Det er et stort kanvas, som giver anledning til nogle fede tatoveringer.

Men! Det er et af de mest smertefulde steder at blive tatoveret. Du har ikke særlig meget hud, der beskytter dine knogler, hvorfor nogen vil mene; at det føles som om, at hele skelettet vibrerer, når man bliver tatoveret på brystet eller ribbenene.

Dertil bevæger hele din torso sig, når du trækker vejret, som også er med til at gøre det et af de mest smertefulde steder at blive tatoveret.

Knæhaserne

Det er ikke et af de mest populære steder at blive tatoveret og er sjældent et sted, man får sin første tatovering. Men en tatovering i knæhaserne kan se super sprødt ud.

Overvejer du at blive tatoveret her, kan du dog forvente en særdeles smertefuld oplevelse.

Hvor gør det mindst ondt at blive tatoveret?

Der er ikke steder på kroppen, hvor det ikke gør ondt at blive tatoveret, men der er nogle steder, hvor det gør mindre ondt. Det er dog forskelligt fra person til person, og fra smertetærskel til smertetærskel, hvor smertefuldt man oplever det.

Det bedste man kan gøre, er at lede tankerne hen på noget andet. Spørg din tatovør, om du må tage din telefon, iPad eller en bog med, som du kan bruge til at distrahere dig selv. Derudover kan man fokusere på sin vejrtrækning, når det gør ekstra ondt og sørge for at trække vejret dybt.

Det gør mindst ondt at blive tatoveret, der hvor huden er tyk og knoglerne er beskyttet af et godt lag kød

De steder det generelt gør mindst ondt at blive tatoveret er:

 • Oversiden og indersiden af underarmen
 • Ydersiden af overarmen og på skulderen
 • Ydersiden af låret
 • Øverst på ryggen
 • Numsen

Oversiden og indersiden af underarmen

Din underarm er dejligt polstret med tyk hud og har ikke særlig mange nerveender. Derfor anses dette sted ofte, som et godt sted at få lavet sin første tatovering. Og så er det også bare en rigtig fed placering.

Det er et godt sted, hvis du ikke vil have så meget smerte, men hold dig fra indersiden af underarmen ved håndleddet, da det er et af de mest smertefulde steder at blive tatoveret.

Ydersiden af overarmen og på skulderen

Vi har et godt beskyttende lag af hud og muskler på ydersiden af overarmen og på skulderen, og så er det heller ikke et sted, der er så følsomt. Derfor kan du regne med, at smerten forbundet med en en tatovering på denne placering, ikke er så slem, som andre steder.

Ydersiden af overarmen og skulderen er en virkelig god og rummelig plads, hvor man har god plads til at lave nogle flotte tatoveringer!

Ydersiden af låret

På lårene har vi et godt lag med hud og muskler, der kan polstre dig mod at mærke den ridsende og kradsende følelse fra tatoveringsnålen. Det er dog ikke, fordi det er smertefrit at blive tatoveret her, men det anses som at være et af de mindre smertefulde områder. Kommer du ned mod knæet, hvor huden er lidt tyndere, kan det godt gøre lidt ekstra ondt.

Øverst på ryggen

Øverst på ryggen er et af kroppens største lærreder, hvor du har god plads til at få lavet nogle store, flotte tatoveringer. Men hvad der er endnu bedre, er, at det også er et af de mindst smertefulde steder at blive tatoveret. Det kan dog gøre ondt på rygsøjlen.

Vi fraråder, at du sover du på ryggen, og du skal være obs på, at det kan gøre ondt at sove på den de første par dage. Følelsen kan sammenlignes med at sove på en solskoldning.

Numsen

Ligesom med lårene, så har vi utrolig meget kød på numsen. Derfor er det et af de mindst smertefulde steder at blive tatoveret. Det gode lag af hud, kød og muskler vi har på numsen, er med til at absorberer meget af den smerte nålen forvolder.

Numsen er en af de steder, det gør mindst ondt at blive tatoveret, men helingsprocessen kræver lidt mere, da det er svært at lufte og pleje tussen ordentligt i løbet af dagen.

Hvor ondt gør det at blive tatoveret?

Som vi var inde på i forrige afsnit, så gør det ondt at blive tatoveret, og smerten kan variere meget afhængigt af forskellige faktorer.

Graden af smerte kommer meget an på den enkelte persons smertetærskel, hvor nogle kan ligge og sove under nålen, og andre kan have svært ved at ligge stille i stolen af smerte.

Det har meget at gøre med, om du kan formå at lede dine tanker et andet sted hen – abstraherer fra smerterne eller på anden vis distrahere dig selv fra, at der er en til flere nåle, der gennemborer din hud tusindvis af gange.

Hvordan føles det at blive tatoveret?

Hvordan det føles at blive tatoveret varierer meget af stilart, den enkelte tatovør, og hvilken del af tatoveringen, du er i gang med at få lavet. F.eks. Synes nogle at det gør mest ondt at få lavet outline, hvor andre synes det gør mere ondt at få lavet skyggerne.

Men i varierende grader af smerte kan følelsen nemmest beskrives som sviende, stikkende, skærende, ridsende og brændende på en og samme gang.

Har du spørgsmål til os, så kontakt os endelig

Ønsker du inspiration til din tatovering, så læs også vores blogindlæg omkring tattoo inspiration.